Psicologia del creixement – Gratitud

La ciència ens diu que les persones agraïdes són més feliçes que les persones normals. Ser agraïts ens fa més optimistes i redueix la negativitat – i això és una gran raó per a fer que els actes d’agraïment es converteixein en un hàbit diari traitement de viagra.

 

Intenta pensar en el que estàs agraït almenys un cop al dia. Comença a donar prioritat a la gratitud i reconèixer les coses que més aprecies, amb el temps es convertirà en un habit..

 

Gaudeix dels èxits petits i simples actes de bondat, aquí estan cinc maneres de mostrar gratitud tots els dies:

 

  1. Escriure en un diari en abundància. Comprar un petit bloc de notes i guardar-lo en el teu maletí, bossa o a la tauleta de nit. Pren-te uns minuts cada dia per anotar un o dos experiències positives, o, alternativament, les coses per les que estàs agraït per al final de cada setmana.

 

Incloure petits actes de bondat: un desconegut que va pagar pel teu cafè, una persona que va mantenir la porta oberta per a tu o una trucada telefònica o una nota d’agraïment d’un amic, col·lega o client.

 

Si no els anotes aquests petits moments de felicitat, s’obliden fàcilment. En mantenir un diari, pot smirar enrere i recordar el molt que has d’agrair durant els moments en què no sembla que  la vida va com voldries.

 

 

  1. Expressar el seu reconeixement en persona. Quan un amic, col·lega o un client passa, assegura’t de verbalitzar la teva estima. Anar a la seva oficina o portar-los de dinar o a una tassa de cafè.

 

Molts empresaris tenen dificultats per sortir de l’oficina, de manera que el converteixen en un punt per interactuar amb altres persones tant com sigui possible. Quan vostè fa temps per a aquells que són importants per al seu negoci, la impressió duradora que deixa serà gratificant a la llarga.

 

 

  1. Mostrar respecte pels que t’envolten. Tracta als altres amb el mateix nivell de cortesia que esperes rebre: somriu, mostra bondat, sigues pacient i escolta.

 

Per exemple, la propera vegada que facis un cafè demana si algu mes en vol a l’oficina, també. Rentar la teva tassa de cafè a la cuina de l’oficina en lloc de deixar que els teus plats bruts es quedin a la pica. Si veus algú corrent cap a l’ascensor, mantingues la porta oberta per a ell o ella.

 

Ja saps el bé que se sent quan algú pren un moment per mostrar bondat. Sigues aquesta persona per a una altra persona.

 

 

  1. No et queixis. Quan passa una cosa terrible, és natural voler queixar-se d’això. Pots arribar a ser impacient amb algú a la cua que triga massa temps en pagar o gemegar a un empleat d’un client difícil. Potser fins i tot t’emprenyes quan un conductor s’interromp en el trànsit.

 

Però cada vegada que et queixes, reforces un estat d’ànim negatiu, sense oferir una solució al problema en qüestió. En lloc d’això, la propera vegada que et sentis frustrat, fes algunes respiracions profundes i tracta de centrar-se en una cosa positiva.

 

 

  1. Ser voluntari a la seva comunitat. Hi ha un secret molt conegut entre els voluntaris de molt de temps: un acte de bondat fa més per a tu que per els que estàs servint.

 

Un cop al mes, he començat a col.laborar amb una protectora d’ animals, Cooperar a la biblioteca local, on pots llegar contes als nens. Després de tot, els gossos no jutgen i els nens son grans oients.

 

Si estàs curt de temps, triar una oportunitat de voluntariat que requereix només una o dues hores cada mes. El voluntariat et dóna alguna cosa positiva d’enfocar i és una gran manera de tornar a la comunitat en general.

No cal ser perfecte, cal ser una mica millor del que vas ser ahir.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari