Què tal t’ha anat l’estiu? Espero que hagis pogut descansar i agafar energia.

Per la meva banda, he tingut temps per reflexionar sobre diverses sorpreses que m’he portat recentment amb els empresaris, emprenedors i autònoms, en les diverses conferències que he impartit al llarg i ample de territori. Sorpreses com aquestes:

-Tothom diu que vol vendre més … Però quan arriba el moment d’aprendre i formar-se, només el 5% ho fa … Per què?

-Les persones odien el canvi. Fins al punt de trobar-me expressions com aquesta: “No venc tot el que necessito per anar folgat. Però m’agrada la meva manera de vendre i no vull canviar. “Què hi ha dins de la ment d’aquest professional per dir això?

-I què tal aquesta altra expressió? “Sé que, si no milloro els meus vendes, la meva competència em m’esborrarà del mapa; però no tinc temps per aprendre a vendre més i millor”.

L’èxit no és gratis. És un esforç constant, una dedicació constant, un aprenentatge constant, però hi ha una forma de fer el camí més fàcil: Aprendre com fer-ho.

EL passat dia 6 d’agost, vaig a estar a Girona impartint la conferència “Vendre o morir!”, Sobre tots aquests aspectes i sobre com tu, pots millorar els teus resultats comercials, és a dir, com tu, pots vendre més i guanyar més diners.
La conferència garanteix un augment d’un 25% en les teves vendes en el proper any natural.

A “Vendre o morir!” Descobriràs els 4 pilars fonamentals per tenir èxit en la tasca comercial.

Primer Pilar: La comunicació. Només a Europa, 20.000.000.000 € són les pèrdues calculades per errors en la comunicació. Saber què dir i com dir-ho és fonamental per a una bona tasca comercial. A la presentació comercial et jugues el 80% de la venda.

Segon Pilar: L’energia del Comercial, les ganes i l’entusiasme. Saber on resideix l’energia del professional de les vendes, saber com incrementar-la i com enfocar-la, generant passió i enamorant al client, és tenir una gran basa a favor nostre.
Aquí va un secret: Converteix-te en un inductor d’estat d’ànim!;)

Tercer Pilar: Les relacions. La venda permanent, les compres repetitives i la fidelització del client són el resultat del desenvolupament d’unes relacions excel·lents. Les persones només compren si confien en tu.

Quart Pilar: L’estratègia comercial. No serveix de res comunicar bé, tenir entusiasme i energia i saber crear relacions excel·lents, si no tenim una estratègia comercial, clara, definida i sistemàtica. L’Acció Massiva Imperfecta.

Et proposem aquest nou coaching per agents comercials amb l’aval de SOLO VENTAS TV
Emplena el formulari i ajudarem al teu equip.
Augmentaran un 25% les seves vendes en 1 any.
Salutacions i moltes vendes!!:)